4 sfaturi pentru alegerea portofelului perfect
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste mai mult.

4 sfaturi pentru alegerea portofelului perfect

Articol scris de Ioana - Fashion Specialist DiAmanti 27.09.2018

Nu e mereu la vedere, așa că poate uneori ai tendința să alegi portofelul cu mult mai mare ușurință decât îți alegi ținutele sau gențile. Totuși, poți transforma acest accesoriu într-o piesă discretă dar de efect. 
Citește mai jos care sunt pașii pe care îți recomandăm să îi respecți atunci când îți alegi următorul portofel, pentru a te asigura că faci o alegere calitativă și stylish.

 

1. Culoare si textura potrivită

La fel ca și celelalte accesorii pe care le deții, portofelul trebuie să îți reprezinte stilul și personalitatea. Îți place stilul elegant și clasic? Optează pentru culori simple, mai ușor de asortat cu tonuri închise și o piele mată, fină. Dacă stilul tău e funky, poți fără griji să alegi un portofel cu o nuanță puternică și neobișnuită. Desigur, portofelul tău nu stă foarte mult la vedere, și tocmai de aceea, acest accesoriu ar putea fi o ocazie perfectă pentru tine să go wild cu nuanțele, dacă nu ești obișnuită să faci asta.

 

2. Calitate

Portofelul îți va deveni companionul zilnic, preferabil pentru cât mai mulți ani. Dacă preferi să faci alegeri pe termen lung și să investești în produse de calitate, care să exprime rafinament, asigură-te că optezi pentru un model realizat din piele naturală. Rezistent, dar foarte plăcut la atingere, acest material va avea un aer classy și va proteja unele dintre cele mai importante lucruri pe care le ai zilnic cu tine. Cele mai bune portofele și accesorii sunt cele de care te poți bucura pentru perioade cât mai lungi de timp.

 

3. Compartimentare și dimensiune

În funcție de nevoile tale, poți găsi zeci de modele din care să alegi. Nu pleci niciodată de acasă fără toate cardurile, fie ele bancare sau de fidelitate? Asigură-te că portofelul pe care îl achiziționezi este foarte bine compartimentat, cu numeroase buzunare care să te ajute să eviți căutarea haotică a banilor sau a cardului când ești la casă. Dacă îți place să trăiești mai minimalist și de obicei nu iei mai mult cu tine decât ești sigură că vei folosi, poți opta pentru un portofel cu unul sau două compartimente, de dimensiuni mai mici. Există desigur și variante de portofele cu dimensiuni reduse care sunt însă surpinzător de compartimentate.

 

4. Potrivit cu gentile

Portofelul este o piesă pe care o schimbi cu greu, mai ales dacă l-ai organizat deja după gustul și dorințele tale. Totodată, dacă asemeni nouă ești o mare iubitoare de genți din piele naturală, probabil că ai și o colecție pe măsură de astfel de accesorii. Va fi destul de greu să selectezi portofelul din piele care să se asorteze cu gențile și rucsacurile tale, dar nu imposibil. Negrul, culorile pământii și nud sunt ușor de asortat cu orice alte culori, așa că poți alege această variantă clasică pentru portofelul tău. Însă dacă vrei să faci un mix neașteptat, alege culori extravagante și electrice și transformă astfel portofelul într-o piesă centrală a outfit-ului care să contrasteze cu geanta ta. Ca și textură a pielii, este preferabil să alegi texturi asemănătoare sau identice cu geanta, pentru a avea continuitate între aceste accesorii pereche, ce se completează.

 

 

Acestea sunt sfaturile de care îți recomandăm să ții cont atunci când îți alegi un portofel. Fii sigură că dacă le respecți, alegerea ta va fi cea mai bună și astfel te vei putea bucura pentru mult timp de portofelul tău din piele, atât pentru calitatea lui desebită, cât și pentru aspectul său rafinat și mereu la modă.